jueves, 13 de junio de 2013

¿Per qué has vengut?

Hi ha mil motius en el món per a no tindre fills, sincerament. No tens més que posar els telediaris per a contemplar-ne en els teus propis ulls uns quants. Sense contar el temps personal que furta la paternitat, i totes les coses que t´agraden i que deixes de fer. Els chiquets de bolquers se caguen cada dos per tres, ploren desconsoladament durant hores sense motiu aparent, agarren tots els virus i malalties del món... poc després començen a parlar (fins lo que no deuen), a demanar joguets, bicicletes, monopatins, consoles de videojocs, sabates de marca, diners per a llepolies... llibres, roba, la paga semanal, visites al pediatra, al dentiste, al oculiste, a demanar una moto...

Pero, ¿saps qué? Que a ta mare i a mi tot això mos dóna igual. Simplement mos ha arribat el moment d´assumir esta adquisició gratuïta, encara sabent que mos va a eixir cara. L´instint mana. I mosatros hem decidit assumir la responsabilitat de portar-te al món, d´acort a lo que l´amor que mos unix mos dicta. Un amor que a partir d´ara compartirem en tu.

Tu vas a ser la nostra llavor més valuosa. ¿Se pot arribar a un lloc en millor péu? Puix has de saber-ho: eres molt benvingut. I el moment de ton naiximent va a ser per a ton pare u d´eixos moments que marquen la vida d´un ser humà.

Diuen que un home no es pot morir sense haver plantat un arbre, escrit un llibre i tengut un fill. El fill i el llibre crec que van a vindre de la mà. Lo de l´arbre ho tinc més complicat: no fa molts anys intentí plantar un pimpollet i es morí a la semana. Pero estic segur que podrem plantar algo tu i yo, junts, en no molt de temps... espere que quan lligges açò, replegues el guant que t´acabe de llançar.

És complicat descriure les emocions de vore´t en les primeres ecografies, de sentir els primers bàtecs del teu coret, o de jugar a adivinar si l´herència genètica del teu nas o els teus llavis prové de la branca paterna o materna. Ara que ta mare no mos llig: yo estic convençut de que vas a semblar-te molt més a ton pare. ¡Lo que s´anirà a riure ta mare si vens en el monyo ros i rull, després de la meua afirmació!

Els teus yayos també t´esperen en impaciència. I els teus cosins: els dos més majors (de deu i quatre anys) pregunten per tu en tot moment; i el chicotet: ¡eixe encara no s´entera de res! Pero ya aniràs coneguent-los a tots poc a poc: tens molt de temps per davant per a fer-ho, i, afortunadament per a tu, poques ocupacions que t´abstraguen d´eixa faena. D´eixa i d´atres faenes: deprendre a parlar, a llegir, a escriure, a contar, a identificar els colors i les formes... 

M´ompli d´orgull el fet de saber que vaig a ser testic i protagoniste de la teua formació, el teu aprenentage i les teues evolucions. Ya estic desijant sentir les teues primeres paraules, dir-te lo bonics que són els teus primers garabats, ensenyar-te a sumar en els dits i fer una carrereta en tu.

Abans de que tot això arribe, tindrem que patir les llargues nits de plors engrunsant el teu bressol, els efluvis dels teus bolquers i algunes dezenes de virus. Pero, lo dit: benvingut sigues. Per tu valdrà la pena.

1 comentaris:

pacobou dijo...

Ni han chiquets que son una bendició, i no més fan que mamar i dormir tota la nit.
Es desige que el teu siga aixina, i no com el meu, que vaig estar huit anys sense pegar ull.
Pero al final t'acostumbres. Je je je
Disfruta molt d'ell quan vinga, perque quan es dones conter será ya un homenet i pegará a fugir.
Ser pare es lo més bonico que li puga pasar a ningú.
Un fort abraç.

Publicar un comentario